Protecție

Alegerea unui material de protecţie se face ţinând cont de gradul de siguranță pe care îl asigură produsului şi de modalitățile de transport. 

Ambalajele pentru protecție ( materiale specifice protecției) sunt amplasate între ambalajul exterior (materiale de umplutură) și produsul ambalat.

 În funcţie de materialele utilizate se disting următoarele ambalaje pentru protecţie:

Separatoarele din carton se folosesc atât pentru diferenţierea rândurilor de produse de pe paleţi din lemn sau PVC, cât şi pentru separarea produselor din cutiile de carton atunci când se împachetează mai multe produse într-o cutie . 

În acest mod se asigură protecţia produselor, cartonul ondulat oferind rezistenţă la şoc şi la variaţiile de temperatură.

Folia protectoare din plastic cu bule de aer este unul dintre ambalajele cele mai utilizate pentru protectia produselor şi umplerea spaţiului gol din interiorul ambalajelor. Este realizat din bule de aer încorporate între două straturi de material plastic sigilate. Acest proces permite ca bulele de aer să formeze un strat de amortizare împotriva şocurilor.

Material pentru umplutură din carton tocat se folosește pentru a proteja bunurile fragile împotriva șocurilor. Este un produs ecologic 100 % reciclabil. Se adaptează cu ușurință pe orice formă, datorită flexibilității acestuia.

De asemenea, polistirenul extrudat sau expandat este folosit cu succes la fabricarea diverselor ambalaje pentru protecţia obiectele sensibile la şocuri cum ar fi:

  • muchie protectoare polistiren expandat;
  • placă protectoare polistiren expandat;
  • bile polistiren, cristale polistiren.
© Copyright - Ambalaje.net