Ambalaje pentru flori

Ambalajele pentru flori au ca rol principal protejarea plantelor și menținerea acestora fragede pe un termen cât mai îndelungat, dar și un rol estetic foarte important. În funcție de soi, plantele trebuie să fie ambalate corespunzător în buchete, aranjamente și cutii de flori.

Ambalarea diverselor tipuri de flori este un proces viu ce se adaptează cerințelor și trendurilor momentului prezent, creând în funcție de bugetul alocat aranjamentul potrivit. 

Comercializarea ambalajelor pentru flori a devenit un instrument puternic de marketing, concentrându-se pe nevoia consumatorului de a oferi cel mai deosebit cadou. 

Ambalajele folosite pentru flori sunt:

  • vase de sticlă, ceramică, plastic;
  • coşuri diferite;
  • folii de celofan, hârtie, plastic;
  • cutii din carton sau plastic.

Designul floral reprezintă o meserie conturată, atât la nivel mondial, cât și în țara noastră.

 În zilele noastre, lucrările efectuate de către designerii florali au în compoziția sa  următoarele elemente: linie, formă, spațiu, textură și culoare, ce respectă cu atenție principiile de bază ale design-ului floral: echilibru, proporție, ritm, contrast, armonie și unitate.

Detaliile ambalajelor sunt realizate în conformitate cu utilizarea anumitor tipuri de flori, gama fiind diversificată. Aceste detalii sunt create pentru a obține efectul de voluminozitate în scopul captării atenției clientului.

© Copyright - Ambalaje.net