Personalizare

Personalizarea ambalajelor se poate face cu identitatea companiei sau a produsului folosindu-se diverse elemente (formă, culoare, grafică, numele de marcă și mesajul informațional transmis). 

Ambalajul personalizat are un important rol în comunicarea către client a detaliilor produsului. Se are în vedere informarea corectă și completă a clientului asupra produsului respectiv, va capta și menține atenția acestuia favorizând în cele din urmă luarea deciziei de cumpărare. 

În industria ambalajelor personalizate, elementele ce fac diferența pe piața materialelor de ambalare sunt reprezentate de  formă, culoare și eticheta acestora. Avându-se în vedere aceste elemente, ambalajele pot fi personalizate conform cerințelor și nevoilor consumatorilor.

Oferirea unui suport vizibil și la îndemâna oricărui client, determină ușurința procesului de achiziționare, îndeplinind nevoile consumatorului. 

Un material de ambalare ce poate fi ușor  personalizat este ambalajul din carton.

Deoarece pe cutiile din acest material pot fi tipărite informații complete și detaliate privind conținutul și proveniența produsului, dar și elemente de reclamă ce sunt create pentru a atrage un număr cât mai mare de clienți. 

De asemenea, un alt tip material ușor de personalizat este plasticul.

Putând fi personalizate prin forma, culoarea și imprimarea corespunzătoare, ambalajele din plastic determină ca produsul să fie mai ușor de distins. 

© Copyright - Ambalaje.net