Ambalaje termoizolante

Ambalajele termoizolante sunt folosite atât pentru păstrarea unei temperaturi scăzute (pentru suc, bere, gheață etc) cât și a unei temperaturi ridicate (pentru mâncare). Aceste ambalaje sunt utilizate în special pentru transportul produselor alimentare și farmaceutice.

Ambalajele termoizolante s-au dezvoltat în timp, în paralel cu obținerea de noi materiale complexe cu proprietăți termoizolante. Acestea se găsesc în diferite dimensiuni și forme cu un design adaptat utilizării lor: industriale, comerciale sau casnice.

Tipurile de ambalaje termoizolante sunt:

Pungile frigorifice –  realizate din polietilenă de densitate scăzută, reprezintă cea mai bună alegere pentru păstrarea produselor alimentare congelate, fiind o barieră față de oxigen, alte gaze și vapori de apă.

Lăzi (cutii) frigorifice produse din carton – interiorul și exteriorul cutiei sunt acoperite cu un strat care protejează de umezeală și permite reutilizarea lăzii frigorifice, deoarece cartonul nu se mai degradează.

Genți frigorifice – perfecte pentru drumeții, excursii și picnicuri, acestea se găsesc în diferite forme și dimensiuni, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de nevoi. Permit transportul produselor în condiții de confort și siguranță.

© Copyright - Ambalaje.net